Sentimentele neplăcute care apar în această perioadă trebuie observate și tratate cu blândețe Acesta este un moment de suferință, probabil unul dintre cele mai importante momente din istoria contemporană. Așadar, cu blândețe față de propria persoană, realizează că nu ești singurul copleșit de sentimente negative – milioane de oameni resimt frică și tristețe în aceste clipe.
Nu te forța să scapi de senzațiile acestea. Nu este realist.
Cu toate acestea, limitează numărul de ore petrecute privind sau citind știrile (ex. Informează-te doar din surse sigure, o dată sau de două ori pe zi).
De asemenea, dacă există oameni foarte anxioși în cercul tău, a căror prezență îți dăunează, setează limite sănătoase (ex. Spune „Și pe mine mă îngrijorează acest subiect, însă nu îmi face bine să vorbesc atât de mult despre asta și aș vrea să ne oprim.”). Nu este egoist, este necesar.
Încearcă să îți continui rutina obișnuită și programul pe care îl aveai înainte de amenintările curente – acest lucru te ajută să păstrezi un sentiment de control asupra propriei vieți.
Din păcate, ce se întâmplă acum în lume nu este în controlul nostru, așa că trebuie să apelăm la încredere în deciziile persoanelor de la putere, în Dumnezeu sau în propria persoană. Totuși, ce poți face este să găsești o cale de a veni în sprijinul refugiaților, de a ajuta cum poți, dacă simți nevoia să faci asta.
Acestea fiind spuse… să avem înțelegere față de sentimentele pe care le simțim acum, să le tratăm cu compasiune și să realizăm că nu putem controla lucrurile care se întâmplă în lume, însă putem gestiona reacția noastră în fața lor și putem încerca să ajutăm persoanele care au nevoie de sprijinul nostru.