Cum să nu mai procrastinez? Obiective lunare

La începutul fiecărei luni, îmi place să fac o „resetare”, pentru a maximiza productivitatea și starea de bine. Te invit să citești despre câteva obiective lunare pe care eu le implementez, în speranța că rezonează cu tine și te motivează.

Cinci obiective lunare simple

Creez un buget

Creez un buget, folosind o aplicație de gestiune financiară (introduc banii încasați, banii cheltuiți pe necesități, banii economisiți etc.).

Astfel, am o evidență clară a cheltuielilor, pe care mi le pot planifica mai bine, în vederea atingerii obiectivelor lunare și pe termen lung, de natură financiară.

Caut 2-3 evenimente la care să particip

Folosind rețelele de socializare (sau întrebând prietenii), caut evenimente interesante, pe care mi le pun în calendar. Participarea la acestea devine o prioritate, pentru că știu că sunt necesare pentru reîncărcarea mea cu energie!

Cu cât sunt mai în afara zonei mele de confort și de cunoștințe, cu atât mai bine! Astfel, îmi dezvolt sfera de interese și am șansa de a întâlni persoane noi.

Stabilesc 2-3 obiective specifice

Stabilesc 2-3 obiective lunare sau pe termen mai lung (personale sau referitoare la muncă/hobby-uri) pe care doresc să le ating. De asemenea, analizez măsura în care am atins obiectivele propuse în trecut.

Este de preferat ca aceste obiective lunare să fie cât mai specifice, mai clare și mai importante pentru mine (ex. în loc de „să citesc mai mult”, spun „să citesc 15 minute pe zi”).

Stabilesc programul de exerciții fizice

Corpurile noastre se adaptează repede la forma de mișcare pe care o practicăm.

Așadar, mă asigur că programul de exerciții fizice pe care îl urmez este eficient, dar îmi permite să îmi ascult corpul atunci când are nevoie de odihnă. Pun accent pe realismul acestuia, întrucât știu că orele mele de muncă fluctuează în funcție de lună sau chiar de săptămână. Adică, trebuie să îmi modific constant programul și obiectivele, în funcție de acestea.

Reorganizez mediul

Mă ocup de curățenia generală a casei, pentru a reîmprospăta mediul, ceea ce îmi influențează dispoziția. Dacă există bunuri pe care nu le-am folosit de mult timp, le donez.

Găsește inspirație și setează obiective lunare cu care să rezonezi, pentru a te apropia de viața ideală.

Cu drag,

Tania

About Tania Cadis

Misiunea mea este să ajut oamenii să creeze o viață plină de sens, încurajându-i să se cunoască mai bine, să fie curioși și curajoși. Experiența mea include consilierea adulților și adolescenților cu probleme diverse.