Despre mine, în primul rând ca om

Printre valorile care îmi ghidează munca și viața personală se numară curiozitatea, curajul, acceptarea și deschiderea, echilibrul și gândirea analitică.

Pe lângă anii de studiu, formarea mea provine din propriul istoric de momente dificile și traume pe care le-am analizat și depășit, luând cu mine, de fiecare dată, o doză în plus de înțelegere față de persoanele care se confruntă cu situații similare.

Încerc să practic ceea ce predic și să trăiesc o viață cât mai aproape de valori și de lucrurile importante pentru mine, chiar dacă este uneori dificil și inconfortabil. Astfel, printre activitățile mele „de după program” se numără compoziția muzicală, cântatul vocal și la instrumente, sportul (fitness, înot), drumețiile în natură, conectarea cu cei dragi și cu cățelușa mea, pe nume Joy.

Am consiliat adulți și adolescenți ce întâmpinau dificultăți diverse, activând atât în cadrul cabinetului individual sau al clinicilor medicale, cât și în diverse instituții. Abia aștept să ne cunoaștem!

Despre mine, ca psiholog

Psiholog acreditat de Colegiul Psihologilor din România

Am absolvit Facultatea de Psihologie și Masteratul de Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie din cadrul uneia dintre cele mai prestigioase Universități din țară: Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj. Sunt foarte recunoscătoare pentru profesorii și experiențele avute în timpul studiilor, care mi-au alimentat continuu curiozitatea.

Formarea mea este în Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale, însă consider că nu există „o formulă” potrivită pentru toată lumea. Intervențiile mele sunt foarte particularizate în funcție de persoană, iar abordarea este electică.

Îmi place în special să lucrez la vindecarea copilului interior.

Procesul constă în identificarea și conștientizarea tiparelor de comportament și gândire, care se formează în special în copilărie și adolescență.

Te voi ajuta să identifici nevoile emoționale, precum și părțile din tine care te autosabotează.

Apoi, vom dezvolta împreună modalități sănătoase de a face față dificultăților.

Formare continuă

Particip regulat la diverse cursuri de formare și conferințe, pentru a dobândi noi tehnici de intervenție și pentru a-mi menține curiozitatea față de domeniu. Printre tematicile conferințelor și cursurilor la care am participat se numără: vindecarea traumelor, prevenția comportamentului suicidar, abordarea pacienților care suferă de boli cronice, dezvoltarea mecanismelor sănătoase de coping.

Formarea continuă implică și citirea cărților de specialitate și „de suflet” și, bineînțeles, păstrarea curiozității față de emoțiile observate la cei jur și la propria persoană. :). Experiențele și traumele personale au fost și vor rămâne niște profesori excelenți.

Implicarea în proiecte de cercetare științifică

De-a lungul studiilor de Licență și Masterat, am fost implicată în multiple proiecte de cercetare, care au culminat cu obținerea „Bursei speciale pentru activitate științifică”, acordată de Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj.

Am prezentat rezultatele lucrărilor științifice în cadrul Congresului Național de Psihiatrie (Simpozion – Bullying-ul: profil și mecanisme) și al Colegiului Virtual de Excelență „Next Generation”.